حجتالاسلام نیازی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور یکی از شاخصهای مهم موفقیت برای هر نظام را میزان پاسخگویی آن سامانه نسبت به مسئولیتی که پذیرفته است دانست و گفت: اگر قرار باشد میزان موفقیت یک نظام ارزیابی شود باید پاسخگویی آن ارزیابی شود. پاسخگو بودن به این معناست که مسئولیت را بپذیرد و این پاسخگویی است که نظام را به سمت نقطه مطلوب پیش میبرد.
وی افزود: دستگاههایی که خود را مسئول و پاسخگو نمیدانند نمیتوانند ادعا کنند که به سمت اهداف تعیین شده پیش میروند.
نیازی ضمن اشاره به فرمان حضرت امیر(ع) به مالک اشتر گفت: در این فرمان که منشور حکومت اسلامی است حضرت بر رسیدگی به امور ضعفا و آنهایی که در جامعه و نظرها کوچک به حساب میآیند تأکید دارد و میفرماید: این افراد را مراقب باشید و به امور آنها رسیدگی کنید. همه این دستگاهها برای این است که به مردم خدمت شود و رضایت عموم مردم به دست آید.
وی ضمن اشاره به 3 نکته پاسخگویی سریع، صحیح و صریح گفت: در بسیاری از اوقات در دستگاه قضائی حکمی به نفع کسی صادر میشود اما آن شخص بهرغم صدور این حکم، باز هم بهدلیل برخوردهای نامناسب و اطاله دادرسی ناراضی است. مرکز 136 یکی از مراکزی است که وظیفه رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد و این یک نقطه مطلوب برای ماست که بسیاری از شکایات (در حدود80 درصد) از این طریق پیگیری و حل میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن اشاره به طرح تعامل سازمان بازرسی کل کشور با ادارات کل بازرسی، عملکرد و پاسخگویی به شکایات دستگاهها گفت: مرکز پژوهش و برنامهریزی سازمان با درک واقعیتهای حوزه نظارت و بازرسی در سطح کشور در نظر دارد با استفاده بهینه از کلیه امکانات موجود در سطح نظام جمهوری اسلامی و تبدیل استعدادهای بالقوه به بالفعل در امر نظارت و بازرسی حرکتی جدی و فراگیر را به منصه ظهور برساند.
عزیزی معاون توسعه و سرمایه منابع انسانی رئیسجمهوری نیز در این همایش گفت: نظام اداری در جمهوری اسلامی جایگاه ویژهای دارد و اگر بخواهیم جایگاهی را اصلاح کنیم بدون اصلاح نظام اداری غیرممکن است.وی افزود: نیروی انسانی یکی از ارکان نظام اداری است، مدیران و کارکنان باید مومن، انقلابی، جهادی و ولایی باشند و در عین حال به وظایف خودشان اشراف داشته باشند. خدمت به مردم تقویت بنیه اسلامی است.
عزیزی همچنین گفت: قانون ما را بیشتر در این مسیر رهنمون می سازد و همین بازرسیها و نظارتها منجر به این میشود که خود قانون هم مورد ارزیابی قرارگرفته و ما را به اهداف بلندمدت برساند. ضمن این که اگر ساختار، ساختار پیچیده و دست و پاگیری است و وظایف و اختیارات موازی وجود دارد همه مورد بررسی قرار گرفته و کلیه امکانات در مسیر بهتر اداره کردن امور است.